Zeldzame Kater 2024 – ‘t Giet Vedan

Zeldzame Kater 2024 – ‘t Giet Vedan

di 30 jan

Traditiegetrouw geven we tijdens de Zeldzame Kater uit aan een organisatie of mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor behoud van cultureel bezit in de breedste zin van het woord in Raalte. Dit jaar reikten we tijdens het Gein Gala Bal de Ridder van de Orde van de Zeldzame Kater uit aan ‘t Giet Vedan uit Heino.

De Heinose vereniging kreeg de onderscheiding voor hun jarenlange inzet tijdens de Grote Sallandse Optocht. Niet alleen vanwege de deelname, maar ook omdat ze actief een grote groep mensen hebben betrokken bij het carnaval in Salland.

Daarnaast behouden ze de saamhorigheid onder de inwoners van Salland om zich te blijven inzetten voor het behoud van de Paasvuren in de Regio. Vandaar een driewerf alaaf voor ‘t Giet Vedan. Volgens de vereniging: “Het lang geleden dat deze prijs richting Heino is gegaan.”

Verder was het een gezellige avond tijdens het Gein Gala Bal. Dit keer in een iets jeugdiger jasje. Zaterdagavond 27 januari stond Bij Lampe weer vol met lange tafels voor deze gala-avond. Voor het eerst mocht Krielenprins Siem I zijn proclamatie voordragen voor de hele zaal.

In plaats van tonpraters hadden we een naakte Jeffrey Kleine Koerkamp , een snoeiharde Jasper Nieuwenhuis en de platte Bennie Oude Oosterik. De Raad van Elf maakte er een sportief potje van met 5 aparte onderdelen. De Snoezepoezen kwamen terug met de geheime zender en als verrassing deden de vrienden van Prins Cyril een dans- en zangnummer. Ookal zijn ze hier zelf niet zo’n fan van.

De Dansmariekes van de Krielen, de Fire-cats  en Hofdames lieten hun prijswinnende dansen zien.

🎉De avond werd feestend afgesloten mer de Twentse Toppers en DJ Lars. En na wat verzoekjes van Prins Cyril I en Prins Andy I van de Zwabberaars kon iedereen voldaan naar huis!

Nu is iedereen is klaar voor Carnaval!

#ggb #carnaval2024 #geingalabal #raalte #stoppelkaters @bijlampe