Grote Sallandse Optocht

Voor velen is de Grote Sallandse Optocht het hoogtepunt van de carnaval. Een bonte stoet van prachtige wagens, loopgroepen en het sporadische ludieke tweetal. De straten van Raalte zijn gevuld met 20.000 uitbundige carnavalisten, klaar om verrast te worden.

Wil je ook kans maken op die fel begeerde eerste prijs in jouw categorie? Dat kan! Opgeven voor de Grote Sallandse Optocht doe je via onderstaand formulier. Voor vragen kan je contact opnemen met de optochtcommissie.


  Jouw gegevens

  Over de deelname

  Vertel ons wat meer over jouw of jullie deelname.

  Bouwplaats

  Rijontheffing N-wegen

  De Regeling Voertuigen (onderdeel van de Wegenverkeerswet 1994) stelt eisen aan de maximale belading en afmetingen van tractoren, MMBS’en en aanhangwagens. En daarmee ook aan (jullie) carnavalswagens.

  De maximale afmetingen om over de openbare weg te mogen rijden zijn:

  • Lengte: 12 Meter
  • Breedte: 2,55 Meter
  • Hoogte: 4 Meter

  Je kunt in aanmerking komen voor een ontheffing voor wegen met een geslotenverklaring en/of voor het rijden met wagens langer/breder/hoger dan de gestelde afmetingen. Je bent als deelnemer zelf verantwoordelijk om deze ontheffing aan te vragen bij de provincie Overijssel of Rijkswaterstaat. We willen jullie hierin helpen door een formulier aan te bieden die je kunt invullen en naar de provincie of Rijkswaterstaat kan versturen.

  Let op​: vraag deze op tijd aan! De provincie hanteert een behandeltermijn van ca. 8 tot 12 weken.

  Vragen? De meeste antwoorden kun je vinden in het informatiebulletin. Zo niet, benader ons via optochtcommissie@stoppelkaters.nl.

  Kleine lettertjes

  Wanneer je meedoet aan de Grote Sallandse Optocht, horen daar natuurlijk spelregels bij. Deze kun je lezen in ons Informatiebulletin.