Geslaagd Prinsenuitje

Geslaagd Prinsenuitje

do 14 nov

Het Prinsenuitje is een traditie geworden. Na de inhuldiging van de prins volgt de maandag daaropvolgend een  eerste kennismaking met de nieuwe Prins Laurens de 1e en zijn echtgenote Jet.

Het is altijd weer de vraag waar je met het Prinsenuitje naartoe gaat. Naar een bierbrouwerij, dat is zeker, maar waar. Kwaliteit hoef je het niet altijd ver te zoeken. Dit keer dus Berghoeve Brouwerij  in Den Ham.

De eigenaar maakte gelijk al een goede beurt en trakteerde het gezelschap gelijk bij binnenkomst op een heerlijk fris biertje. Een warm welkom, want het was die dag wat kil en nattig, maar bij …. brandde de kachel. In de loop van de middag volgden er nog een aantal soepele maar ook een steviger biertje. Ieder naar eigen smaak en keuze.

De gastheer informeerde ons op een soepele wijze over het proces en zijn biersoort. Dit alles prima, niet te breedvoerig en to the point benoemd. Je wist wat je in het glas had of kreeg. Een aanrader, ook voor andere gezelschappen om daar nog eens te gaan ‘buurten’.

Aansluitend de terugreis met een tussenstop bij ‘Laurels’ in Raalte, om nog even de dorst te lessen en wat snacks naar binnen te werken. Daar het vervolg in Heino, in een zeer recent en super mooi verbouwde horecagelegenheid ‘Grand Café De Baron’. Daar wachtte opnieuw gerstenat en andere spiritualiën.

Natuurlijk konden optredens van Hein Meijer, Niek Haarman, Johan Bril niet uitblijven. Sfeer verzekerd!

Ondertussen werd een smakelijk stampotbuffet geserveerd. Na alle alcoholische beproevingen en versnaperingen ging dit er goed in.

Nadien nog even evalueren bij Laurels.

Tot volgend jaar.