GeinGalaBal is genieten van ‘theater lokaal’.

GeinGalaBal is genieten van ‘theater lokaal’.

ma 10 feb
  • Men neme… cabaret, zang, dans en een goede buut…;
  • Voeg moppen, grappen en grollen toe;
  • en een boeiend (betaalbaar) ‘avondje uit’ is dan gemakkelijk geregeld;
  • Gein Gala Bal beloon(t) je met een gulle lach!

De traditionele zittingsavond van carnavalsvereniging de Stöppelkaters leverde zaterdagavond weer de nodige blije gezichten op. In een ‘bijna’ uitverkochte theaterzaal van Residentie ‘Den Vergulden Kater’ oftewel De Leeren Lampe, schitterden weer vele artiesten. De traditionele buut is nog steeds het hart van het programma. Raalter trots, Gerard van der Weegh, wist als ‘Gait Vedan – de marktkoopman’, de zaal voor zich te winnen. Met scherpe gortdroge humor over het andere geslacht en bovenal de nodige zelfspot kreeg hij de lachers in onvervalst Sallands dialect op zijn hand.

 

HAAGSE BLUF

Ook stand-up comedian Jeroen Smits, ooit door André van Duin bestempeld als moppentapper van de toekomst, heeft er fans bij. Hij wist op een soepele manier contact te maken met het publiek. De goed gebekte Hagenees is uitgegroeid tot een vakman en op zijn Sallands gezegd: het is een ‘rappe proater’; een ‘vreemde grappenmaker’ dus.

ONDERSCHEIDINGEN

De Zeldzame Kater was al in een eerder stadium bekend gemaakt, maar wordt altijd tijdens het GGB uitgereikt.De winnaars waren de organisatoren van de Dorpsquiz Raalte. Een club enthousiaste Raaltenaren, bestaande uit Rosa van Oldeniel, Nardy Nijland, Esther Schulten, Sjaak Legebeke, Paul Maas en Pieter Nijland. Ze waren maar wat trots op deze onderscheiding.

 

In haar dankwoord, meldde voorzitster Rosa van Oldeniel: “De volgende editie staat gepland op 19 december 2020.  Nader bericht over o.a. inschrijving e.d. volgt nog.

WEES ALERT !!!

Stöppelkater van het jaar werd de eigenaar van De Smulbaai uit Heino: John van der Vegt. Samen met de Raalter Carolien Jonkman viel hem die prijs ten deel. John verkoopt o.a. staatsloten. Klanten konden de gekochte loten laten instralen door Raaltenaar Carolien Jonkman. Ze haalden daarmee het landelijke nieuws. Helaas bracht het de kopers geen geluk. John en Carolien hadden wel mazzel,  zij wonnen de Stöppelkater van het jaar.

 

De Raad van Elf schitterde met een ode aan Queen. Alle hits passeerden de revue in de meest uiteenlopende creaties.

De programmaonderdelen werden afgewisseld met verfrissende dansoptredens van onze prijswinnende dansgroepen: de Dansmariekes van de Krielen, de Fire Cats en de Hofdames.

Ook werd Prins Laurens de 1e nog muzikaal verrast door zijn gezin. Zij brachten als ‘Hazes-zangers’ een ode aan hun prins.

 

 

Chapeau!