Dorpsquiz Raalte benoemd tot Zeldzame Kater!

Dorpsquiz Raalte benoemd tot Zeldzame Kater!

wo 22 jan

Maar liefst 98 gevarieerde teams, van jong tot oud, liepen zich op zaterdagavond 28 december jl. het vuur uit hun sloffen. Het oplossen van meer dan 100 vragen over o.a. de historie van Raalte waren pittig. Leuk waren de actieve opdrachten. Zo werden de zebra’s in Raalte die avond eens goed gebruikt, want daar moest o.a. een foto gemaakt worden op de wijze waarop de Beatles ooit de Abbey Road overstaken en op foto werden vereeuwigd; a long time ago.

De organisatie wordt in het bijzonder geroemd vanwege de promotie van sportcentrum Tijenraan. Hopelijk weten de deelnemers deze weg in de toekomst vaker te vinden.

Voor- en nadien was de Dorpsquiz onderwerp van gesprek. Op de avond zelf borrelde plezierige stress in de lijven van de deelnemers en dat hield aan tot en met de prijsuitreiking. Dat alles door zo’n unieke activiteit. Door de teaminleg kwamen mooie bedragen beschikbaar voor de goede doelen. Geen persoonlijk gewin dus, maar juist de ander centraal stellen. Super toch!

Verheugd zijn de Stöppelkaters met de afsluitende feestavond in onze Residentie De Leeren Lampe. Voor de nieuwe jeugdige uitbater een mooi zetje in de rug, want opnieuw kwamen meer dan duizend Raaltenaren ‘in beweging’. Iedereen wilde weten hoe het allemaal zat. Eén conclusie is helder, het werd een succes waar alle teams geweldig veel plezier aan hebben beleefd.

Die slotavond zorgde opnieuw voor reuring en binding. Ongetwijfeld zal er binnenkort een run zijn op de  inschrijving voor de volgende editie van de Dorpsquiz.

De organisatoren waren blij verrast met deze onderscheiding:

“Ongekend, zegt een enthousiaste voorzitter van  de Dorpsquiz Raalte, Rosa van Oldeniel. We vallen van de ene verbazing in de andere. Deze eervolle onderscheiding hadden we niet verwacht. Net zomin als de grote deelname, de bloedfanatieke teams en vooral de gezellige reuring. Gewoon te gek. Het was veel werk, maar we hebben het heel graag gedaan. Nog even wachten op een volgende editie, zo lijkt ons. Mede namens alle medeorganisatoren hartelijk dank.”

Kortom een prachtig lovenswaardig initiatief dat de Zeldzame Kater verdient. De organisatie heeft Raalte er weer op een positieve manier uit laat springen. Top! Dat er nog maar vele edities mogen volgen!

Tijdens het GeinGalaBal op 8 februari zal deze onderscheiding aan de Dorpsquiz Raalte worden uitgereikt. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Schulten Lederwaren.

foto: Stefan Kemper