CARNAVAL WAS TOP, zelfs zonder optocht.

CARNAVAL WAS TOP, zelfs zonder optocht.

za 29 feb

Over het carnavalsseizoen 2019-2020 zal nog lang worden nagesproken. De 5 Dolle Dagen Carnaval waren dit jaar zeker niet traditioneel en pakte wel heel anders uit dan verwacht.

Eén dikke tegenvaller sprong er uit, namelijk het afgelasten van de Grote Sallandse Carnavalsoptocht in Raalte. Na Ciara en Dennis zorgde Ellen voor dé afknapper. De windstoten baarde de organisatie  ernstige zorgen en nadat de voorspellingen op zondagochtend nog minder werden, besloot het bestuur van de Stöppelkaters om de optocht niet te laten starten. Jammer, maar een goed en wijs besluit. Veiligheid voor de deelnemers, het verkeer en het publiek staan onomstotelijk voorop.

Daarmee haalde men een dikke streep door de initiatieven van vele wagenbouwers en andere deelnemers. Vele maanden van noeste arbeid werden in een klap teniet gedaan. Het was even niet anders; een niet te dragen risico. Voor het bestuur en optochtcommissie van de Stöppelkaters was het fijn dat de deelnemers begrip hadden voor deze noodmaatregel.

Voor de meeste wagenbouwers één schrale troost, de verenigingen in de omliggende plaatsen konden op zaterdag en dinsdag nog wél in een andere carnavalsstoet meerijden. Zo konden de wagenbouwers daar wel hun creaties aan het publiek tonen en het applaus in ontvangst nemen.

Maar laten we niet in treurnis blijven hangen. Dat zou een volstrekt verkeert beeld geven van dit geweldig mooie carnavalsseizoen.

Op de ‘Crazy Katerloop’ na zijn alle programma-onderdelen prima ontvangen.

Zo werd het ‘BBB 44+’ meer dan goed bezocht: het Bitterballenbal werd een volle bak! Eén ding is nu al helder, de try-out werd warm ontvangen en staat (wat ons betreft) nu al in de agenda: zaterdag 13 februari 2021.

De Snoezepoezen hadden ook plannen voor een nieuw element. De Stöppelkater Kuierloop zou een upgrade krijgen:  de ‘Crazy Katerloop’. Maar ook hier gooide het weer, roet in het eten. De 2.0 versie houden we tegoed. Maar wat in het vat zit…

Het hoe of wat houden de lady’s nog even ‘onder de pet’.