ARMADA SCHITTERT WEER

zo 24 feb

Gouden tijden herleven. De Oud Prinsen genieten weer met volle teugen. Ze koesteren de zonnestralen en zijn inmiddels met hun konvooi de Prinsengracht opgevaren. Aan de kade meerden de volgeladen slagschepen af. U weet wel, de gracht die langs hun Residentie Den Vergulden Kater stroomt.

De heren Oud Prinsen, sommigen inmiddels behoorlijk op leeftijd, hebben andere tijden meegemaakt. Storm, regen, maar ook bittere kou. Wat heet, dichtgevroren wateren vormden toen een onbegaanbare waterweg. Hoe anders is het nu, anno 2019. Nu zien ze met een goed gevoel toe op het ontruimen van de bevoorradingsschepen. Met vereende krachten worden de vaten bier uit de ruimen getild. De manschappen zingen uit volle borst, voelen zich thuis en rollen de vaten met het kostbare nat (bijna automatisch) richting horeca. Daar waar carnaval het komende weekend bruist.

“Een druppel op de gloeiende plaat”, roept er een jonge Oud Prins angstig. Een inschatting overigens die (nog) niet op ervaring gestoeld is. Maar horeca Raalte is niet voor een kleintje vervaard. Ze kennen de klappen van de zweep. Het worden weer 5 Dolle Dagen.

Oud Prins Robby (Snacks) zal zich vereerd voelen met Prins Michel 1, een ware supporter van het bruine fruit. Daarom dit jaar ook het nodige ‘bruine fruit’ aan boord. U ziet het, de Stöppelkaters zijn gek met hun jonge Prins en hij wordt in de watten gelegd. Nee nee, geen sinaasappels die overrijp werden. Niets van dat alles. In de proclamatie en op het menu van de huidige Prins Michel de 1e komt bruin fruit voor, zoals een bitterbal, frikadel of kroket.

De Oud Prinsen, die nog even een tukkie doen aan dek van hun slagschepen in de Prinsengracht, wensen alle Prinsen veel kracht en doorzettingsvermogen. Geniet er allemaal van. De 5 Dolle Dagen zijn zo voorbij.

Voor alle deelnemers aan de carnaval geldt: veel plezier. Carnaval ‘0nderneem’ je samen!

Wij groeten u met een driewerf alaaf.