Armada Oud Prinsen

Armada Oud Prinsen

di 18 feb

Er was afgelopen zaterdag veel bedrijvigheid aan de Prinsengracht. De mannen van de Technische Commissie waren druk in de weer om de Armada van Oud Prinsen nog voor de aankomst van de storm ‘Dennis’, veilig afgemeerd te krijgen. Met de aanstaande weersomstandigheden in het vooruitzicht werd er hier en daar een extra voorziening aangebracht.

De Oud Prinsen zijn wel wat gewend, maar ‘kopje onder’, zoals dat een paar jaar geleden gebeurde, dat komt het behoud van de kunstwerken niet ten goede. Daarom moest de TC maandagavond nog eens aan de slag.

Resultaat: de Prinsengracht en de Oud Prinsen liggen er weer piekfijn bij.

Het weer is vaker spelbreker geweest, onvoorspelbaar. Was er jaren terug nog een ijsbreker nodig om de boten te positioneren, de laatste jaren moet men op hun hoede zijn voor onverwachte stormen.

De karikaturen van de Oud Prinsen, de versiering en de sfeerverlichting op en aan de Prinsengracht (Overijssels Kanaal) trekken ieder jaar weer de nodige kijkers. Op weg naar de Residentie Den Vergulden Kater (DLL) biedt het een vrolijke en carnavaleske uitstraling. De Oud Prinsen hebben door de jaren heen,  ieder hun eigen verhaal en inbreng.

Dank aan de Technische Commissie.