BESPAREN DOOR HERGEBRUIK

do 21 feb

Onze carnavalsvereniging is zeker niet armlastig, maar dat is nog geen reden om het geld over de boeg te gooien. Ze hebben die tip goed in de oren geknoopt: met hergebruik kun je veel poen besparen.

Wij gaan voor een ‘second live’.

De bouwcommissie en de vele helpers krijgen onderhand spiedende ogen en gespitste oren. We gunnen spullen een tweede leven.

De verbouwing van de Werfhorst is daarvan een heel goed voorbeeld. Daar wordt door aannemersbedrijf Valk uit Daarle gesloopt, in opdracht van de nieuwe eigenaar Salland Wonen. Vele spullen zouden als bouw- c.q. sloopafval de deur uit zijn gegaan en dat terwijl er (voor ons) nog best bruikbare spullen bij zitten.

Zo wisten de Stöppelkaters beslag te leggen op de nodige binnendeuren en sanitair van de Werfhorst. Voor ons doel zijn die deuren en sanitair pico bello te gebruiken.

Twee oudgedienden van de Raalter carnavalsvereniging, Tjebbe Dijkstra en Herman Tutert, zijn druk in de weer geweest om de nodige deuren en sanitair in te laden.

Als je daar dan rond loopt, zie je nog veel meer bruikbare zaken, die bij ons een 2e bestemming zouden kunnen krijgen.

Wie weet komt er nog meer los?

Maar zo zijn er binnenkort vast meer projecten in en om Raalte die uitgevoerd gaan worden. Wellicht dat daar zaken bij zitten die ons prima passen? Geef even tijdig een seintje aan de bouwcommissie en wij nemen contact op.

Ons streven is er op gericht om oude bouwmaterialen te hergebruiken voor de inrichting van het nieuwe onderkomen op het MBI-terrein.

Donaties, aanmelden van materiaal of tips: Michel.Rabelink@stoppelkaters.nl

Het mes snijdt aan twee kanten. De aannemer heeft minder afvoer- of sloopkosten en wij hoeven geen nieuw (duur) materiaal aan te schaffen.

Allen dank voor de bereidwillige medewerking.

Vanuit bestuur en bouwcommissie proberen we u tijdens de bouw zo goed als mogelijk is te informeren over de voortgang. Deze Stöppelkater website, K@terpro@t of de mail zijn de aangewezen kanalen.

Mocht je vragen hebben? Schroom niet en neem contact op.