Bijna € 100.000,- harkten de heren van de ‘Round Tabel Zuid Salland 151’ in de afgelopen jaren bij elkaar. Het bedrag besteedde men aan materiaal voor verenigingen en stichtingen die een sociaal doel in zich hebben. Alle tijd om hen zelf eens in het zonnetje te zetten. Zij werden tijdens het Gein Gala Bal  benoemd tot Ridder in de Orde van de Zeldzame Kater. Deze onderscheiding wordt slechts één keer per jaar uitgereikt aan een persoon, een groep mensen of een instelling die zich verdienstelijk maakte voor de Sallandse cultuur, in de brede zin van het woord. Hun inspanningen zijn de afgelopen jaren zeer succesvol en niet onopgemerkt gebleven.

De ‘tafelheren’ vertegenwoordigen een relatief kleine groep mannen, in de leeftijd van 25 tot 40 jaar oud, die dienstbaarheid voort de samenleving tot Sallandse cultuur verheven hebben. Het is een actieve en inspirerende club, die zich belangeloos inzet voor tal van doelen binnen Raalte en omstreken. Met diverse creatieve en doelgerichte acties generen ze veel geld. Het is hun drive geworden om steun te geven aan hen die dat behoeven. Sallandser kan het niet!

Een klinkend voorbeeld is de organisatie van het inmiddels bekende Ronde Tafel Voetbaltoernooi. Door het ‘anti-strijkstok beleid’ te combineren met input vanuit hun uitstekende netwerk zorgen zij jaarlijks voor veel blije gezichten bij verenigingen en stichtingen in de regio.

Vanuit hun eigen netwerk worden ze goed geïnformeerd. Men kijkt goed om zich heen en zonder dat er iets aan de strijkstok blijft kleven, weten ze feilloos waar het geld nodig en goed besteed is. Op de juiste plek dus!

De lokale club van ondernemers en ondernemende mannen, laat de opgehaalde middelen altijd terugvloeien naar de lokale samenleving. Zo mochten afgelopen jaar 10 verenigingen en stichtingen maar liefst € 28.000,- verdelen. Blijde gezichten dus bij Scouting Heeten, Humanitas, de jeugdscheidsrechters van Rohda Raalte en de jeugd van handbalvereniging Kwiek. Flinke donaties, zodat men de  goede activiteiten binnen de gemeenschap kunnen blijven organiseren.

Het is  al jaren ‘kassa’ bij deze club mannen. In 2009 startte men met 9000 euro, om in de jaren daarna door te stoten naar maar liefst 32.000 en 30.000 keiharde pegels. Afgelopen jaren kregen de Voedselbank, Zozijn, Speeltuinvereniging Blekkerhoek, IJsbaan Raalte en enkele kleine verenigingen donaties toegestopt. ***

Door een creatieve insteek, hun belangeloze en tomeloze inzet, gecombineerd met een mix van ondernemerschap, steunt men lokale verenigingen, stichtingen en andere goede doelen en is het een club die deze onderscheiding van Zeldzame Kater meer dan verdient.

De onderscheiding werd op de meest protocollaire wijze uitgereikt door Prins Bernard de 1e, tijdens het Gein Gala Bal op zaterdag 20 januari 2018.

 

-o-o-o-o-o-

 

*** Donaties gingen afgelopen jaren naar o.a.:

IVN Vereniging voor Natuur en Milieueducatie, Stichting Terminale Thuiszorg, Raalter Reddingsbrigade, Badmintonclub Kwiek, Atletiek Vereniging Salland, RZ en PC De Oostdobbers, RCV Kwiek, stallen voor dieren, een complete aanleg van een paardenbak, aanschaf crossfietsen, materiaal voor Kinderdagverblijf, Aanleg belevingstuin ZoZijn, personenbus voor leerbedrijf De Enk, behuizing en voer Hertenkamp Raalte, bijdrage aan vakantieweken van Stichting Mensen voor Mensen enz enz.

Reacties