Dat de Stöppelkaters ieder jaar weer hoge ogen gooien tijdens Intrada, het vermaarde dansgala in Reeuwijk, dat is bekend. Maar om ieder jaar wéér bij de top te horen, dat is een hele kunst: een prestatie van jewelste.

Maanden zijn ze al in training. De meiden hebben al  ‘tig-uren’ geoefend. Getraind door toffe en deskundige leidsters, die de klappen van de zweep kennen. Die zelf ook in het verleden het podium onveilig maakten.

Maar een topprestatie lever je niet alleen.  Vandaar ook de complimenten aan allen die aan dit succes meegewerkt hebben. Met name de ‘kledingcommissie’, want outfit en grime maken het plaatje compleet.

Allemaal mogen jullie ‘de veer van verdienste’ in ontvangst nemen.

TOPPERS

Kortom, het waren alle drie geoliede machines, die maar liefst vier prijzen opleverden.

De Krielen scoorden geweldig, wetende dat de groepssamenstelling dit seizoen behoorlijk op de kop ging. De helft van de meiden wisselden van groep. Als je dan nóg twee eerste prijzen in de gardedans en de showdans meepikt, dan is dat echt te gek. Super!

De Firecats en de Hofdames leveren ieder jaar een felle strijd om plaats 1 of 2. Dit keer bleven ze nagenoeg alle deelnemers voor, maar moesten slechts één van de concurrerende dansgroepen voor laten gaan. Voor hen dus een gave tweede prijs met een prestatie die er zeker zijn mag. Het zag er perfect uit.

SUPPORTERS

Naast ouders, broertjes, zusjes en vriendinnen werden de dames aangemoedigd door de Prinsen Michel I en Mick I, waarbij de meegereisde Raden van Elf zich niet onbetuigd lieten.

ZWARE DAG

Zo’n dansgale is best pittig. Vroeg uit de veren en voor een paar uur de bus in. Een pelgrimstocht van Oost naar West, met  Reeuwijk als eindstation. Maar als de resultaten er zijn, wordt de terugreis een stuk korter en vrolijker. Dan gaat uiteindelijk de warme hap van Robby Snacks er als feestpatat in.

Allen die meewerkten aan deze topprestatie: proficiat.

Op de Facebookpagina van de Stöppelkaters en deze site staan de nodige kiekjes.

 

Reacties