Sommigen zullen zich uitgeblust voelen en weer anderen hebben juist energie gekregen van de achter ons liggende carnavalsperiode. Het overgrote deel van de carnavalisten zou dit sfeertje maar wat graag vast houden. Anderen stortten zich maandag al weer in het land der werkenden. Al dan niet met een kater.

Het carnavalsseizoen 2016-2017 zit er weer op. Vooral de laatste Vijf Dolle Dagen waren intensief. “We hebben weer een geweldig carnaval meegemaakt”, aldus voorzitter van de Stöppelkaters Roy Schulten. “Alles liep eigenlijk op rolletjes. Drie prinsen en hun gevolg trokken kris kras door Raalte. Op tal van plekken zwaaiden zij de scepter. Samen met de vele carnavalisten uit Stöppelburcht en ruime omgeving, genoten ze van de ontspannen sfeer die er hing. Het leidde tot een geweldig mooi feest.”

De weergoden waren de feestvierders tijdens de Vijf Dwaze Dagen wel eens beter gezind. Oké, geen vrieskou, maar een zonnetje erbij zou mooier zijn geweest. Door de regen en wind voelde het kouder en maakte het onder anderen het dweilen een stuk minder verleidelijk. Misschien dat daarom het aantal carnavalisten dit jaar waarschijnlijk niet groter was dan vorig jaar. Maar de afkomst van de ‘kroegtijgers’ leerde ons dat het Raalter carnaval een aanzuigende werking heeft op feestvierders uit heel Salland. Het begint steeds meer te leven. Waardering voor de deelnemende horeca, zij hebben er alles aan gedaan om ons een attractief podium te bieden.

Het afgelopen seizoen kende vele hoogtepunten. Drie Hoffotografen leverden een puike prestatie door meer dan duizend foto’s te publiceren. Die kiekjes op Facebook bereiken veel geïnteresseerden en spreken uiteraard weer boekdelen.

Zonder in herhaling te vallen en anderen te kort te willen doen, kunnen we concluderen dat we wéér een drommels mooie carnaval achter de rug hebben. Beginnend bij de Elfde van de Elfde en de dagen erna, waar de drie Prinsen ingehuldigd werden. We kunnen alleen maar stellen dat we drie toppers in huis hadden om onze club te vertegenwoordigen. Echter…, zij konden slechts schitteren omdat zoveel vrijwilligers zich voor hen en de vereniging hebben ingezet. Dank aan alle commissies en hun vrijwilligers, die belangeloos tijd en energie gaven aan het welslagen van dit feest.

Armada loopt schade op

De storm zorgde voor de enige en grootste dissonant dit jaar. Namelijk de vroegtijdige ‘ontmanteling’ van de Prinsengracht. Daar waar de Technische Commissie alles in het werk had gesteld om de gracht dit jaar nog verder te verfraaien, zorgde de storm voor een vroege aftocht. De Armada van Oud Prinsen en de foto’s aan de gevels van de grachtenpanden liepen door de felle windstoten flinke averij op. De oude garde kreeg het zwaar te verduren. De slagschepen pakten de volle wind en maakten water waardoor enkelen kapseisden. Om verdere schade te voorkomen, werd in allerijl besloten om de karikaturen te verwijderen. De Technische Commissie heeft er voor komend jaar een extra klus bij. Hen kennende, zal ze vast en zeker terugslaan. De Oud Prinsen hielden hun kruit droog en komen volgens jaar ijzersterk terug.

Trotse voorzitter

Roy is trots om voorzitter van deze club te mogen zijn. Waardering volop voor alle vrijwilligers. Helemaal TOP! Nu even ‘rust’ en dan weer snel door naar Ribs & Blues. “Ook daar kunnen ze ‘onze handjes’ goed gebruiken. Sterker nog, daar rekenen ze er ook op. Daar zien we velen van ons weer terug. Roy Schulten sluit tevreden af, ’t is ook weer mooi geweest!”

Reacties