SUCCESVOL DANSFESTIVAL OLST

Olst – CV de Iesselzotten organiseerde een puik dansgardefestival. Veel toeschouwers in de zaal, leuk voor de deelnemers en begeleiders, die al zoveel uren in coaching hebben gestoken. De kleding was weer prima verzorgd. Gaaf gedaan van ons ‘vrijwilligers naaiatelier’.

Nieuwkomers waren de Stöppelkittens. Voor het eerst deden we als vereniging mee in de categorie ‘meisjes: 4-6 ‘. Zij hebben letterlijk hun eerste danspassen op een groot podium gezet. Dat alles tijdens een heuse wedstrijd: spannend! Zes huppelende kleine meiden op zo’n groot podium. Hoe lief is dat…? Het dansoptreden werd bekroond met een mooie vijfde plek. Of het een vervolg krijgt is op dit moment niet duidelijk.

Voor de Krielen, die derde werden bij de gardedans en 1e bij de showdans, pakte het beter uit. Sublieme presentatie en choreografie. Oefening baat kunst, dat was te zien.

De Fire Cats, altijd al sterke vertegenwoordiger van onze ‘dansfront’, sleepten de 1e prijs in de wacht. Hun performance wat tof.
Daar waar het tijdens Intrada net even niet lukte, ging het zondag 20/1/2019 in Olst wel goed. Wat een vreugde bij de danseressen en hun begeleiding. Het dak ging eraf. 1e prijs voor de Hofdames.
Een woord van waardering voor de leidsters, die zoveel tijd beschikbaar stellen. Ook ‘het eigen naaiatelier’ die de kleding zo voortreffelijk maakte, krijgen een dikke vette duim. Top!
2 februari a.s. zijn de groepen allemaal te zien tijdens het Gein Gala Bal.

Reacties