KRUIWAGENPOLONAISE SCOORT 

De onderscheiding ‘Stöppelkater van het jaar’ wordt jaarlijks (eenmalig) uitgereikt aan mensen die zich op ludieke of bijzondere wijze een plek verworven hebben in de media. Dit jaar stond collega Carnavalsvereniging De Sökkestoppers ruim in de spotlights.

Het is de laatste jaren een dilemma om carnaval op positieve wijze in het nieuws te brengen. De Heinose carnavalsvereniging wilde ‘gekkigheid en reuring’ veroorzaken en daarmee publiciteit genereren. Daarom lanceerden de Sökkestoppers het idee om een recordpoging te wagen, waarmee men vermelding zou realiseren in het vermaarde Guinness Book of Records. De carnavalisten wilden de langste kruiwagenpolonaise ter wereld maken.

Een ludieke actie, die op 1 januari 2018 plaats vond. Naast de (mogelijke) vermelding in het Guinness Book of Records, koppelde men er een schoonveeg actie van vuurwerk aan. De achtergebleven vuurwerkresten verdwenen als sneeuw voor de zon. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Onder toeziend oog van de notaris, trokken Prins Emiel en prinses Demi en maar liefst 109 deelnemers met kruiwagen en bezem  door Heino. Al dan niet verkleed volgde men de route van de carnavalsoptocht. Of de poging geslaagd is, horen de carnavalisten pas later. Ook dan zullen ze de pers weer halen.

Misschien een leuke uitdaging voor de Stöppelkaters om dit record te verbeteren of is het een alternatieve manier om te collecteren in de Raalter carnavalsoptocht? Zo kunnen we ‘bakken met geld’ binnen halen.  De vrije gift die tijdens de Grote carnavalsoptocht wordt opgehaald, daalt met het jaar. Pinnen is ook geen succesformule gebleken, dus misschien dat de kruiwagens beter scoren dan de appelplukzakken van weleer. Je moet een ‘goede kruiwagen hebben’ om (aan) iets nieuws te kunnen bouwen.

De onderscheiding werd tijdens het Gein Gala Bal, op 20-01-2018, op de meest protocollaire wijze uitgereikt door voorzitter van de Carnavalsvereniging De Stöppelkaters: Roy Schulten.

 

Reacties