Zo langzamerhand ontkomen de inwoners van Raalte er niet meer aan dat het carnaval nadert. De Leeren Lampe is al omgetoverd tot Den Vergulden Kater, waar de afbeeldingen van drie prinsen de gevel sieren. Boven op het dak trekt de lichtreclame van onze vereniging alle aandacht. De katerborden hangen aan de lichtmasten en wiebelen in de wind. Het lijkt of ze 0ns toezwaaien, zeg maar iedereen welkom heten?  Alle deelnemende kroegen zijn verfraaid met carnavaleske afbeeldingen. Kortom carnaval is niet meer te negeren.

AANPAKKEN GEBLAZEN

Inmiddels is bekend dat de Armada van Oud Prinsen op koers ligt en opstoomt naar de Prinsengracht. De Hoogheden kennende, zullen ze punctueel op zaterdag 3 februari aanmeren. Vorig jaar liep diezelfde vloot nog de nodige averij op door een onverwacht opstekende storm. Vele prinsen gingen toen ‘kopje onder’ of werden van de gevels geblazen. De TC is druk geweest om meer drijfvermogen van de Prinsenfregatten te realiseren. Metingen in de windtunnels wezen uit dat de boten van Prinsen meer diepgang moesten krijgen. Hoe ze dat deden…? Dat is vanaf 4 februari  in het artikel over de armada te lezen.

De foto’s van Oud Prinsen die voorheen de gevels van de grachtenpanden sierden, worden i.v.m. de kwetsbaarheid verplaatst naar de etalages van Den Vergulden Kater. Lekker warm en die ‘oudjes’ lopen geen verdere schade meer op.

Daarmee is het werk voor de ‘technische hap’ nog niet afgerond. Afgelopen weekend waren de vele vrijwilligers op tal van plaatsen actief. Zo kregen de deelnemende horecapanden een carnavaleske facelift en  komende zaterdag worden de tuinen van de drie prinsen aangepakt. Kunstenaar Herman Tutert heeft weer een schitterende karikatuur gefabriceerd van onze Bernard de 1e.

Zaterdag 3 februari a.s. zijn de Oud Prinsen aan de beurt. De boten meren dan af aan de kade van de Prinsengracht. De vlootschouw wordt afgenomen door Bernard de 1e, die aansluitend de boten doopt en hen een behouden rust toewenst.

VRIJWILLIGERS ZIJN GOUD WAARD

Een actieve club dus, die TC-ers. Tijdens carnaval, maar eigenlijk het hele jaar door. Men blijft bezig voor de vereniging. Ook tijdens andere evenementen maken de organisatoren graag gebruik van de kennis en kundigheid van deze mannen. Ribs & Blues, de Stöppelhaene en culinair festijn de Smaak zijn treffende voorbeelden. Op deze manier verdient de vereniging een mooi ‘zakcentje’.  Daaruit worden allerlei activiteiten bekostigd, van carnaval tot nieuwbouw.

Heren, geweldig hoeveel creativiteit en vindingrijkheid jullie aan de dag leggen en de vele uren die jullie aan carnaval c.q. onze vereniging besteden. Klasse!!! Mannen, veel sterkte de komende tijd. Klasse.

En dan te bedenken dat er na deze opbouw weer snel afbouw volgt……..  Oepszzz.

 

 

Reacties