Het weer op 26 februari 2017. Het wordt een goede gewoonte even naar de weersverwachting van zondag 26 februari te kijken en we raadplegen hiervoor weer de Enkhuizer Almanak. De almanak voorspelt helder weer, kans op vorst, later neerslag en wind. Wat is later? Een beetje van alles dus, wij hopen op het voorjaarszonnetje. De kou daar kleden we ons wel op.

De drukste plekken zijn ongetwijfeld ook dit jaar de bocht bij hotel De Zwaan op de hoek Kerkstraat/Kruisstraat, op de Varkensmarkt en in het gehele centrum. Om de optocht te bekostigen wordt u als bezoeker verzocht € 1,50 (iets meer mag ook) te deponeren in de appelplukzakjes waar de vele collectanten, waaronder veel Oud Prinsen van CV de Stöppelkaters en zangers van mannenkoor “Roalter Jong’s, mee zijn uitgerust. “Cash, pinnen of munt, voor ons geen punt” is wederom het motto van de geldwagen. Mede door uw jaarlijkse bijdrage kan de organisatie u deze kwalitatieve optocht aanbieden, waarvoor zij u hartelijk danken.

De groepen die zich tot nu toe hebben opgegeven, komen uit Raalte, Heino, Mariënheem, Boskamp, Boerhaar, Lemelerveld, Olst, Wijhe en Diepenveen. De deelnemers komen allemaal uit Salland en spelen dit jaar weer volop in op de actualiteit. De organiserende carnavalsvereniging De Stöppelkaters verwacht wederom een enorm grote variëteit, dat is waar de Grote Sallandse Carnavalsoptocht haar populariteit aan ontleent en daar gaan we met z’n allen zondag 26 februari weer van genieten.

Prijsuitreiking direct na afloop

Tijdens de optocht worden de voorstellingen beoordeeld door een deskundige jury, die erop let of de uitbeelding in overeenstemming is met het thema. Ook kijkt zij naar de originaliteit van de voorstelling. Is het carnavalesk, bevat het humor of is het actueel? Daarnaast let zij erop of de deelnemers het publiek bij de optocht betrekken. Met name bij de wagens wordt er ook nog op de techniek gelet, zoals de draaiende delen.

De prijsuitreiking vindt plaats direct na de optocht, rond 16.00 uur in De Leeren Lampe. Toegang tot de Residentie van de Stöppelkaters is alleen mogelijk indien bezoekers carnavalesk verkleed zijn. CV De Stöppelkaters kan, indien bezoekers niet verkleed zijn, de toegang weigeren. Kinderen onder de 16 jaar hebben alleen toegang onder begeleiding van een volwassene. Komt u na afloop eens naar de prijsuitreiking en geniet van het enthousiasme van de deelnemers. Zeker wanneer deze voor een van de prijzen in aanmerking komen. U bent van harte welkom op zondag 26 februari vanaf 13.00 uur bij de Grote Sallandse Carnavalsoptocht in Raalte.

Wijziging in de route van de carnavalsoptocht

Dit jaar wordt er een belangrijke wijziging doorgevoerd in de optocht. De lus vanaf Stationsstraat – Brinkerstraat – Korenstraat (Swaenewoerd) – Kruisstraat gaat er uit. De optocht gaat dus rechtstreeks van de Schoolstraat – Varkensmarkt naar de Kerkstraat, dus voor hotel de Zwaan langs. De route is als volgt: Almelosestraat – Kanaalstraat Oost – Botermakerstraat – Schapenstraat – Schoolstraat – Varkensmarkt – Kerkstraat – Westdorplaan – Munstersestraat – De Plas – Grote Markt – Marktstraat – Kortestraat – Brugstraat.

Reacties