Exact twee weken nog en dan barst het feestgedruis in Raalter centrum los. Het giet weer voor vijf dagen oan, als het van vrijdag 24 tot en met dinsdag 28 februari carnaval is. Carnavalsvereniging de Stöppelkaters heeft als vanouds weer een fantastisch programma voor elk wat wils. Hoogtepunt uiteraard de Grote Sallandse Optocht op zondagmiddag. Vergeet niet deze gratis optocht te waarderen met ‘cash, pin of munt, voor ons geen punt’!

Vrijdag 24 februari
14.30 – Sleuteluitreiking. Verzamelen bij De Gouverneur
15.00 – Plaatsen van de verenigingsvlaggen op De Plas
16.15 – Sleuteloverhandiging (besloten bijeenkomst genodigden)
21.11 – Crazy Teenage Carnaval in Den Vergulden Kater met Prins Jarno I, Prins der Stöppelducks en zijn gevolg. Voor de jeugd begint het Narrenfeest officieel op vrijdagavond. Met medewerking van de verschillende Residentie DJ’s gaat het dak er af. Entree aan de deur: 5 euro.

Zaterdag 25 februari
14.00 – Grote Kinderoptocht in Raalte. Inschrijven vanaf 13.30 uur op de Grote Markt. Aansluitend prijsuitreiking en groots polonaisefeest in Den Vergulden Kater (DLL).
15.30 – Kleintje Carnaval in Laurel’s.
18.00 – Happen & Stappen. Diverse Raalter eetcafés, restaurants en (snack)bars serveren carnavalsmenu’s. Voor iedereen die een ‘goede bodem’ wil voor een avond stappen in Stöppelburcht.
19.00 – Gebedsviering met thema carnaval. CV de Stöppelkaters, H. Pauluskerk. Met een Brabantse voorgangster zal het vast ‘feest in de kerk’ worden.
22.00 – Groots Kielenbal in Gouverneur, Laurel’s, Neuf, Zuiderbuur en De Leeren Lampe optredens van alle Stöppelkrakers 2017. In Den Vergulden Kater (DLL) ook DJ Pim, DJ Kappa en DJ Tom van Duuren. Entree 10 euro.

Zondag 26 februari
10.00 – Stöppelkater Kuierloop rondom de Prinsengracht. Start en finish bij Hotel De Zwaan. Geen inschrijving vooraf noodzakelijk. 11.00 – Carnavalsbrunch bij Hotel de Zwaan. Kosten: 10 euro en 5 euro voor kinderen tot 12 jaar.
12.00 – Carnaval in (bijna) alle cafés in Stöppelburcht.
13.00 – De Grote Sallandse Carnavalsoptocht. Kom carnavalesk verkleed naar de optocht kijken. Vergeet niet deze gratis optocht te waarderen met ‘cash, pin of munt…, voor ons geen punt. Aansluitend prijsuitreiking in Den Vergulden Kater met medewerking van The Euro’s.
18.00 – Happen & Stappen. Diverse Raalter eetcafés, restaurants en (snack)bars serveren carnavalsmenu’s. Voor iedereen die een ‘goede bodem’ wil voor een avond stappen in Stöppelburcht.
21.00 – ‘Niet noar huus to goan carnaval’ in (bijna) alle cafe’s in Stöppelburcht.
21.00 – Mooie Meidenbal in Den Vergulden Kater met The Euro’s en residentie Dj’s Kappa en Pim. Speciaal optreden van de ‘veeltalige’ rasartiest Frans Duijts. Entree: 10 euro.

Maandag 27 februari
13.30 – De Gouverneur serveert de Rosenmontag TV Brunch. Tijdens dit ‘Dweilbuffet’ wordt de registratie van de Grote Sallandse Optocht vertoond op diverse schermen. Toegang 10 euro. Voorverkoop via www.stoppelkaters.nl en bij De Gouverneur. Optochtdeelnemers en leden betalen slechts 7,50 euro in de voorverkoop. Rosenmontag aan de zaal: 10 euro. De ideale voorbereiding op een middagje zwieren, zwaaien, dansen en walsen. Lekker dweilen met de plezierkraan open.
15.00 – Dweilen in Neuf, Borrelzz, Laurel’s, Zuiderbuur, Gouverneur en De Zwaan.
18.00 – Happen & Stappen. Diverse Raalter eetcafés, restaurants en (snack)bars serveren carnavalsmenu’s. Voor iedereen die een ‘goede bodem’ wil voor een avond stappen in Stöppelburcht.
21.00 – Rosenmontagabend in (bijna) alle cafés in Stöppelburcht.
21.00 – Rosenmontagabend in Den Vergulden Kater met feest DJ Yannick. Entree: 5 euro.

Dinsdag 28 februari
13.00 – Foekepotten in Stöppelburcht. ‘t is vanavond vastenavond…’
14.30 – Kindercarnaval in Den Vergulden Kater. De Residentie Dj’s begeleiden de oorverdovende en langste polonaise van Stöppelburcht en verre omgeving. Ouders en ouderen ‘kennen hun plek’ deze middag…
18.00 – Happen & Stappen of Kappen. Diverse Raalter eetcafés, restaurants en (snack)bars serveren carnavalsmenu’s. Voor iedereen die nog wil stappen of (i.v.m. werk of studie) gaat kappen.
21.00 Bessembal in Den Vergulden Kater DJ Tom van Duuren en special act Pascal Redeker
23.49 – Aftreden Prins Gerard III en Kateruitdrijving in de Residentie.

Woensdag 1 maart
09.00 – Askruisje halen tijdens de Aswoensdagviering in de H. Kruisverheffingskerk.
15.30 – Haringhappen in Café Laurel’s.

Entreeprijzen Den Vergulden Kater (DLL)
Vrijdag en maandag € 5.00.
Zaterdag en zondag € 10.00. Overdag en dinsdagavond GRATIS
Passe-partout (vijf avonden) € 18.50

Kaarten zaterdagavond (Kielenbal) en Passe-partouts in voorverkoop bij: De Leeren Lampe (ma. t/m vrij. 11.00 – 18.00 uur) en Schulten Lederwaren Raalte aan de Herenstraat.

Reacties