Vreemde taferelen in een jachtveld aan de Wijheseweg. Onherkenbaar voor de buitenwereld, struinden de in groene camouflagepakken gehulde Oud Prinsen door het jachtveld. Met hun verschijning zorgden ze in ieder geval voor de nodige onrust. De afgelopen weken zijn de jagers op wisselende tijdstippen gespot. Goede verkenningen, zo weten deze oudgedienden, is het halve werk. De meest geavanceerde nachtkijkers en jachtmiddelen werden ingezet.

Ligt Oud Prins Gerard onder vuur…? Waarom…?

Uit betrouwbare bron vernamen we dat het aspirant lid van het Convent van Oud Prinsen, Gerard van der Weegh, een begaafd buutreedner is. Geen probleem, zo lijkt, want dan heeft hij de lachers in ieder geval op de hand. Maar niet voor onze ‘Hagenees’, want die houdt vol dat Gaît onbegrijpelijke taal voor hem spreekt. Dat het proat’n niet altijd een voordeel is voor de overige OP-leden, wordt onderbouwd met de waarschuwing dat zo’n figuur tijdens de vergaderingen wel heel lang kan kletsen en dat de aanwezige leden acuut ernstige dorst krijgen. Alleen dat is al een reden om in te grijpen, zo vindt men. Ja, die kans op uitdroging ligt zeer gevoelig bij de heren.

Maar wat heeft ‘de jacht’ daarmee te maken..? Hooguit ‘Jagdbitter’… of zouden de collegeleden de aanwezigheid van Gaît Soldaat op voorhand vrezen? Hoe het Gerard vergaan is tijdens zijn laatste weken van zijn regeerperiode bij de Stöppelkaters, moeten we afwachten. Of hij door de ballotage commissie komt en of hij ‘liefdevol’ wordt opgenomen binnen het Illustere Convent van Oud Prinsen? Die uitkomsten blijven strikt geheim. Alle escapades zijn op beeld vastgelegd en zullen tijdens het Katerspektakel, op vrijdag 10-11-2017 vertoond worden. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa, de zaal gaat open om 20.30 uur.

Reacties