Zo schrijf je enthousiast over de vrolijkheid die carnaval in je oproept en zo sta je abrupt weer met beide benen op de grond. De Zotteklap die de afgelopen dagen bij menigeen op de deurmat rolde en ‘Carnaval in Raalte’ aankondigde, werd weggevaagd door het slechte nieuws dat ons bereikte, namelijk het overlijden van Ruud Hendriks. Hij werd slechts 66 jaar.

Een Stöppelkatercoryfee is ons ontvallen.

Met verdriet hebben wij kennisgenomen van het overlijden van onze Oud Prins en Opperstöppelkater Ruud Hendriks. In de ontelbare functies die hij vervulde, heeft hij als initiator van vele evenementen een grootse bijdrage geleverd aan de ontwikkeling, groei en bloei van onze carnavalsvereniging De Stöppelkaters.  Voor die staat van dienst werd hij door het bestuur benoemd tot Opperstöppelkater. Een titel die maar weinigen gegeven is.

Al was Ruud de laatste jaren minder nadrukkelijk in Raalte aanwezig en in beeld, toch volgde hij onze vereniging op de voet. Aan de reacties op mailtjes en  FB-berichten merkte je dat hij nog voldoende binding en contact had en hield met onze club, de vereniging waar hij zoveel jaren een initiërende en inspirerende rol vervulde. Hij was creatief, vindingrijk en soms wel eens bij het verrassende af. Een teamplayer, die echt verbindend was. Mooie, ludieke, soms (te) zotte plannen ontstonden op de meest gekke momenten en ongebruikelijke plaatsen. Maar de ‘ruwe hersenspinsels’ kregen daarna wel inhoud en vorm. Ruud was onze regelaar en voelde zich als een spin in het web. Lijntjes leggen en contacten maken, dat was de verbindende gave van onze (toen nog) Canon-salesman. Hij had en bouwde verder aan een mooi netwerk, waarvan ook onze club de voordelen plukte.

Mooie herinneringen komen al tot leven…

Ruud woonde in Bulgarije, waar hij afgelopen week volstrekt onverwacht overleed.  Hoe onvatbaar is op dit moment dit definitieve afscheid, voor goed uit ons midden. Nu al komen de mooie herinneringen boven, waarin hij blijft voortleven. Ruud was een echte verenigingsman. Hij liet zijn sporen achter bij vele verenigingen, zoals de Stöppelkaters, de Stöppelhaene, Streetlive en Sint Show Paleis.

Het bestuur van de Stöppelkaters zal op zeer korte termijn uitgebreider stil staan bij Ruuds overlijden. Volg de berichtgeving op deze site of via de verenigingsmail.

 

Eenmaal Stöppelkater, altijd Stöppelkater.

Zo blijven we Ruud herinneren.

R.I.P.

Wij wensen iedereen die Ruud lief heeft, heel veel sterkte toe.

 

Carnavalsvereniging De Stöppelkaters
Voorzitter Roy Schulten.
Reacties