Het was theater van de bovenste plank. Tijdens het Gein Gala Bal staat traditiegetrouw de lach centraal. Dat was precies wat er zaterdagavond 2 februari jl. door de zaal denderende: van grinnik tot gierende, zeg gerust bulderende lachsalvo’s.

De drie prinsen en hun Raden van Elf kregen een uniek programma voorgeschoteld.

In een uitverkochte Leeren Lampe werden zij en het publiek getrakteerd op zang, dans, cabaret. Totaaltheater was beloofd en heeft men gekregen. Zelfs meer dan dat!

Prins Michel I was diverse malen ongewild – soms een tikje argwanend – het middelpunt van de aandacht. Zijn familie en zijn eigen Raad van Elf hadden kosten noch moeite gespaard om te laten zien hoe gek ze waren met hun ‘Bullie’.

De Raad van Elf betrad het toneel met ‘tailor made’-pakken die Prins Michel I echt op het lijf geschreven was. Hij heeft zijn bestelling vast doorgegeven voor een pak met als thema zijn zo geliefde ‘bruine fruit’.

Prins Michel werd door zijn familie verrast met een mooi ‘VAUT VEESJE’. Diverse personages kwam in de ‘familie keet’ op bezoek. Ook hier kwam het thema ‘frituur’ aan bod en met gevarieerde optredens werd een mooi sfeertje neergezet. De uitsmijter was de komst van notabene ‘Ronnie Ruysdael’.

Ook Wilfried Finkers wist Prins Michel bijzonder goed in het licht te zetten.

Wilfried Finkers maakte deze avond zijn opwachting in Raalte. Ooit begonnen als decorstuk in de shows van zijn broer Herman Finkers, maakt hij nu zelf de show. Over tal van zaken waar hij geen verstand van heeft, blijkt hij heel wat te kunnen vertellen. Met zijn bijzondere logica probeerde hij een en ander uit te leggen, wat resulteerde in een schaterlach.

De avond werd echter geopend met de nuchtere Twentse humor van Karel van de Kate.

Hij wist een joviale sfeer neer te zetten. Karel was niet voor niets de winnaar van het Twentse Buutfestival in Oldenzaal.

 

Maar….. in Stöppelburcht kijkt men altijd reikhalzend uit naar ‘eigen grootheden’, de coryfeeën uit Raalte, die jaarlijks hun opwachting maken: Herman Tutert en Gerard van der Weegh.

Herman is de nestor onder de buutreedners. De ‘driettonne’ is bijna zijn tweede huis geworden. Ook deze avond had hij weer op onnavolgbare wijze de lachers op zijn hand.

Gaît van der Weegh, de kroonprins onder de buutreedners, was ook weer super op dreef. Als campingeigenaar ‘Gait Koekeloer’ wist hij met een stalen gezicht te vertellen over het wel en wee op zijn camping met alle problemen waar je als camping-eigenaar en ‘padre familias’ tegen aan kan lopen.

Zo zal de term ‘trekkersveld’ voor de bezoekers van het Gein Gala Bal nooit meer dezelfde onschuldige betekenis hebben.

Top entertainment.

Ook de dansgroepen van de Stöppelkaters maakten hun opwachting en dansten de vonken er af. Maanden van oefening werden op recente dansgala bekroond met toffe prijzen.

Tijdens het Gein Gala Bal wisten ze ook dit publiek en hun prinsen te veroveren met hun spectaculaire dansen en adembenemende lifts.

Gemist?

Dat is dan jammer, want u heeft echt wat voorbij laten gaan. De zaal was namelijk stijf uitverkocht, want ook voor niet carnavalisten is deze voorstelling inmiddels een ‘must see’. Geen dresscode, geen gedoe of feestneus. Een gezellige geslaagde avond, zonder poespas, maar mét cabaret, show, spektakel, dans en vooral heel veel humor. Divers theater van de bovenste plank.

In de fotoalbums op deze site zijn (binnenkort) nog veel meer foto’s te vinden.

Tip: voor volgend jaar, je moet er vroeg bij zijn! Op is op.

Reacties