Het Katerspektakel is het openingsfeest voor carnaval minnend Raalte. Al maanden zijn solisten, duo’s en groepen druk in de weer om hun feestmuziek te selecteren, passende teksten te maken, outfit daarop aan te passen en om een goeie act op het toneel te brengen. Nou dat is weer perfect geslaagd. Winnaars van dit carnavalsconcours werden Dubbel C.

Al jaren zijn ze van de partij, maar nu is het Cindy & Charlotte toch gelukt om er met de titel en Stöppelkraker vandoor te gaan. Dit seizoen zullen ze op gezette tijden met hun winnende carnavalsnummer voorbij komen.

Overigens zijn alle muziekbestanden vanaf de site  (menubalk onder stöppelkrakers) te downloaden en te beluisteren. Geniet er van.

Prins Bernard de 1e

Maar het meest belangrijke moment van die vrijdagavond de 10 november was de bekendmaking van de nieuwe prins. Alle aanwezigen konden vooraf in een stemhokje de naam van hun prins aangeven. Ook dit jaar kon niemand een vinger achter dit grote geheim krijgen. Klokslag elf over elf kwam de nieuwe Prins der Stöppelkaters uit de vermaarde ‘kattenbak’. Zijn intrede wordt altijd voorafgegaan met een snelle ‘fotoview’. Maar ook daaraan konden maar weinig toeschouwers een touw vastknopen. Totdat stöppelkaterboegbeeld Agnes Fuselier in beeld kwam…., was zij dan link met de prins…?

Inderdaad, Prins Bernard de 1e is de partner van Agnes en daarmee voor komend seizoen de Prins der Stöppelkaters. Bernard is een carnavalist uit Turfgat, zoals Slagharen tijdens carnaval heet. De prins komt uit een groot nest, waar meerderen besmet raakten met het carnavalvirus. In 2010, tijdens een carnavalsuitstapje naar Raalte, ontmoette Bernard zijn Agnes. Die voltreffer werd opgewaardeerd en nu zijn beiden levensgezellen en wonen in Raalte Noord.

Geen mooier moment voor Bernard om zijn genegenheid aan Agnes, maar ook naar het Raalter carnaval te tonen. Prins Bernard is een feestneus die onze vereniging komend seizoen prima kan voorgaan. Niet alleen, want zijn motto spreekt boekdelen:

Al ben je arm of rijk, met carnaval zijn we allemaal gelijk.

 

MUZIKAAL ENTERTAINMENT

De afterparty werd professioneel neergezet, door rasartiest Tom Haver & DJ Sander Scheperman. De sfeer kwam er goed in. Het was nog uren gezellig, totdat ook bij DLL en de gasten de luiken sloten. De kop is eraf. Behoudens het dansfestijn Intrada, nog even rust in de tent, maar vanaf januari 2018 gaat het gas erop. Preventieve inentingen of niet, dan komen de carnavalsvirussen echt boven drijven. 

Reacties