Op zaterdag 20 januari houdt Carnavalsvereniging de Stöppelkaters haar jaarlijkse Gein Gala Bal in De Leeren Lampe. Een zittingsavond op het allerhoogste niveau met een podium dat bol staat van humor, spektakel en entertainment. Een avond waarbij elke theaterliefhebber op zijn of haar wenken wordt bediend, want nergens anders vindt je zo’n grote variatie aan theatrale uitspattingen als op het Gein Gala Bal van de Stöppelkaters. Wij beloven een aaneensluiting van buutreedners, sketches, showdansen en elke andere vorm van theater die er maar te vinden is.

LET OP:  Op veler verzoek zijn we verhuisd naar de zaterdagavond; de avond bij uitstek om even lekker weg te gaan met familie of vrienden.

Carnavalsvereniging de Stöppelkaters organiseert al jaren de zittingsavond. Tientallen buutreedners, duo’s of andere groepen traden op bij de Stöppelkaters en zijn daar ‘groot geworden’. En maar wat graag ‘lenen’ andere organisatie onze artiesten. Daar zijn we best trots op, maar nergens komen deze artiesten zo goed uit de verf als op ons Gein Gala Bal. Hier is hun thuis. Deze avond had overigens ook ‘De avond van de buut’ kunnen heten. Voor wie niet weet wat een buutreedner is, zou het volgende recept duidelijkheid moeten geven: Neem een stukje van Toon Hermans, een beetje Youp van ’t Hek en een snufje Guido Weijers, stop het in een blender en zo ontstaat een buutreedner. Dit jaar treden maar liefst drie buutreedners op: Koop Drost, Gerard van der Weegh en Wibo Westra. Deze heren zullen een aanval op je lachspieren doen en de actualiteit op de hak nemen. Met trots mogen de heren zich dan ook ‘grootmeesters van de lach’ noemen.

Theater in optima forma

Maar er is meer. Zo zal prins Bernhard (die van Oranje) een ode brengen aan Prins Bernard de Eerste (die van de Stöppelkaters). Hoe hij dat gaat doen is een beslist staatsgeheim, maar volgens de engelbewaarder op paleis Soestdijk zal het hilarisch worden. Natuurlijk treedt ook de winnaar van de Stöppelkraker van het jaar op. Dit jaar is dat het duo Dubbel-C! Zij voeren op dit moment de hitlijsten aan in de Carnavalstop 100. Daarnaast zullen vele andere artiesten voor de nodige surprise zorgen. Wie dat zijn? Op de avond zult u verrast worden.

Als rode draad treden de dansgroepen van de Stöppelkaters op. Bij dansgroepen praten we al lang niet meer over dansmariekes, maar hebben we het over vlotte, jonge meiden die spectaculaire showdansen laten zien. Overal waar deze dames optreden stelen zij de show met hun wervelende dansen. Daarom zijn wij ook trots dat onze Krielen, Fire-cats en Hofdames op zullen treden.

Feestvreugde zonder feestneus

Wie denkt dat men op deze avond verkleed moet komen of een feestneus op moet zetten, heeft het helemaal mis. Deze avond is er geen dresscode. Iedereen is welkom. Carnavalsvierder of niet. Sterker nog: wie van theater houdt en het aandurft om de lachspieren flink op de proef te stellen, mag deze avond niet missen! Na het programma is er voldoende gelegenheid om even lekker bij te kletsen onder het genot van drankje en een hapje. DJ Sander Scheperman zal een ieder uitnodigen om ook op de dansvloer nog even lekker los te gaan tot in de kleine uurtjes.

De zaal gaat open om 20:30 uur. Het programma begint om 21:11 uur. Kaartverkoop bij  Schulten Lederwaren V.O.F. aan de Herenstraat in Raalte of ’s avonds aan de zaal.

Reacties