Zij die er niet waren, hebben wat gemist. Dat kunnen we rustig stellen.

De bezoekers van het Gein Gala Bal hadden het zaterdagavond 20 januari jl.  prima naar hun zin. De Leeren Lampe schudde op haar grondvesten. Niet vanwege een acute gasbeving of een andere natuurramp, maar vanwege de bulderende lachsalvo’s die door de zaal rolden. Buutreedners, verrassingsacts en showdansers vermaakten de honderden bezoekers.

Het Gein Gala Bal is altijd een ode aan de door- en doorluchtige hoogheid, dit jaar Prins Bernard de 1e.  De deelnemende artiesten kregen de handen van de prins, maar ook het ‘grote publiek’ veelvuldig op elkaar. Hilarische scènes en sketches volgenden elkaar op. Zo verraste Rick Westenenk, de Benjamin van de Illustere Raad van Elf, met een fantastische persiflage op die andere prins Bern(h)ard: ‘Franje van Oranje’.

 

Om de geheimhouding te waarborgen werden hele complottheorieën gesmeed. De prins, die zich ‘de manager van het promotieteam’ noemt, mocht immers geen argwaan krijgen.  De lady’s verrasten hem  met een hippische barrage. Al galopperend kwamen de dames de zaal binnen en brachten een wel heel spontane prinselijke aubade te paard.

Een van de hoogtepunten van de avond waren natuurlijk de buuts. Stuk voor stuk rap van tong en scherp van geest. De buutreedners namen de actualiteit op de hak en lachsalvo’s rolden door de zaal. Het publiek hield er buikpijn aan over. Geen virus, maar vanwege de aanhoudende lach werden de buikspieren overbelast.

Hulde aan Wibo Westra en natuurlijk onze eigen Gerard van der Weegh. Vorig jaar was onze Gaît nog zelf prins en kon hij niet veel uitrichten Maar nu, na dit sabbatical year, kwam dit Raalter talent ijzersterk terug met ‘Gait schoef an’. Geweldig !

De dansmariekes van de Krielen, de Fire-cats en de Hofdames lieten zien waarom zij op alle grote dansfestivals de prijzen in de wacht slepen. Zo bleek ook tijdens het dansgala in Olst, de zondag na het GGB. Maanden oefenen en dan nu de beloning incasseren. Applaus voor zoveel inzet en doorzettingsvermogen. Toppers!

 

Daarnaast werden naar goed Stöppelkater gebruik  ook nog een paar bijzondere onderscheidingen uitgereikt. Als eerste mocht ‘Ronde Tafel Zuid Salland 151’ de onderscheiding ‘Ridder in de orde van de Zeldzame Kater’ in ontvangst nemen. Een groep jonge ondernemers en ondernemende heren die al jaren door het organiseren van vele activiteiten, bijna  € 100.000 inzamelden, om vervolgens onder vele goede doelen te verdelen. Klasse wordt beloond.

Stöppelkater van het jaar.

Op uitnodiging van de Stöppelkaters was prins Emiel met een delegatie van zijn carnavalsvereniging de Sökkestoppers uit Heino in de zaal aanwezig. Zij werden blij verrast met de titel ‘Stöppelkater van het jaar’. Met hun ludieke kruiwagenpolonaise maakte men volop reuring, zette men carnaval al vroeg in het jaar op de kaart en kregen zij alle spotlights op zich gericht. Tevens willen ze het Guiness Book of Records halen met de langste kruiwagenpolonaise ter wereld.

Al met al was het een avond om enorm te lachen en te genieten van de vele artiesten. Een prima voorbode voor een geweldig carnaval.

Een driewerf alaaf voor de programmacommissie, de technische commissie, de deelnemers en allen die achter de schermen actief waren. Samen zijn we sterk! Dank voor deze top avond.

Reacties