De organiserende carnavalsvereniging de Stöppelkaters schotelde ons weer de grootste carnavalsoptocht van Salland voor. Niet alleen groot maar vooral groots. Terecht dat ze trots zijn, want men kon het grote publiek bijna 2 uur trakteren op spitsvondige en creatieve uitingen. Ruim 60 wagens en echt grote loopgroepen vermaakten de toeschouwers met veel kleur, af en toe wat  lekkers en vooral dans. Uit vele omliggende kleinere plaatsen in Salland kwamen grote en wonderschone wagens naar Stöppelburcht. Die kregen de handen van het publiek regelmatig op elkaar.

Bijzondere wagens, leuke thema’s en choreografie. Dit alles in combinatie met carnavaleske super rondingen en kleurrijke uitmonstering.Vernuftige woordspelingen volgden elkaar in snel tempo op. Soms gewaagd, dan weer geslepen of juist doordacht. Maar nog mooier is het als het super simpel gehouden wordt.  Waarom moeilijk doen, als het gemakkelijk kan. Ontnuchterende flauwe of juist geslepen humor, waarbij de glimlach van ‘het slachtoffer’ de beloning is voor de deelnemer(s). Moeite beloond.

De deelnemers boeiden het publiek, van begin tot eind.

 

Wetende dat de bouw van de creaties allemaal zoveel tijd kost, is het mooi wanneer je vanaf de zijlijn waardering krijgt. Genieten, helemaal top. Waardering voor de vormgevers, de bouwers, de naaisters en de schmink. Dit alles bij elkaar vormde al gauw een nominatie voor ‘prijswinnaar’.

 

Kou, gure wind maar droog.

 

We hadden dit jaar een ‘vroege’ carnaval en dan kunnen sneeuw en regen flinke spelbrekers zijn. Dit jaar maakte de wind het guur en minder aangenaam, maar het publiek bleef hangen, nieuwsgierig genoeg om de kou te trotseren. Hier en daar kwam er een zonnetje achter de wolken vandaan, maar gelukkig…., gelukkig bleef het droog en regende het slecht c o n f e t t i .

 

 

 

Reacties