ACHTUNG    –    LET OP 

Rosenmontag en Bessembal krijgen een nieuw jasje. Deze twee avonden hebben in de loop der jaren een wat ‘stoffig imago’ opgebouwd, dus tijd om te vernieuwen. Voor alle carnavalisten is dat geweldig nieuws, want ze krijgen nog meer de gelegenheid om ‘hun feestje’ te vieren. De Stöppelkaters verwachten met deze change ook meer 25-plussers naar Den Vergulden Kater te lokken. De carnavalsvereniging en de Leeren Lampe zijn klaar voor de upgrade ‘carnaval 2.0’.

Feitelijk gaf het succes van het dweilen de aanzet tot deze veranderingen. Veel carnavalisten bleven hangen in het centrum, bij de plaatselijke horecagelegenheden. Daardoor sneeuwden de carnavalsactiviteiten bij de Leeren Lampe onder. Bovendien kon het carnavalsprogramma voor 25-plussers ook een flinke boost gebruiken.

De Stöppelkaters en DLL staken de koppen bij elkaar en kwamen met de Schlagerparade op de proppen. Het sluit in tijd en sfeer naadloos aan op de succesformule van het dweilen. Gewoon door! Met deze nieuwe invulling kunnen de senioren in het ‘zwarte gat’ duiken en worden ze prima bediend. Twee vliegen in een klap en we kennen alleen maar winnaars.

De samenwerking tussen de Stöppelkaters, de Raalter horeca is al jaren optimaal. Met het dweilen op maandagmiddag wordt de horeca in het centrum goed bediend. Dit jaar doen we er nog een schepje bovenop, door ook een wervelend programma in DLL neer te zetten, op zowel maandag- als dinsdagavond:

Schlagerparade   &   Bessembal in Mokum

12  februari   –   21.30

De maandag van de vijf dolle dagen carnaval heet Rosenmontag. Al jaren een begrip voor carnavalisten om ’s middags te gaan dweilen in Stöppelburcht. Men trekt van kroeg naar kroeg. Dit jaar doen we daar een schepje bovenop. De Leeren Lampe wordt omgebouwd tot de meest gezellige carnavalsgelegenheid van boven de grote rivieren. Tijdens de avond presenteren wij een heuse Schlagerparade, complet mit Bratwurst, Stimmung, Gemütlichkeit und supertolle Artisten.

Op de Bühne:

  • Johan mit die Brille, het feestnummer van Salland.
  • Otto Lagerfett, de schlagerkoning van menig oktoberfeest.
  • Die Lüstige Stöppel Tänzer, prachtige meiden met spectaculaire showdansen.
  • Gang is Alles, het duo dat de muzikale omlijsting van de avond verzorgt.
  • DJ Tom van Duuren, die vakkundig de gaten vult met richtige Stimmungsmusik.

Aanvang 21:30 uur. Kaartverkoop aan de zaal of gratis met passe partout of ledenkaart van Stöppelkaters.

 

13  februari   –  20.30

Dinsdagavond gaan we op de Hollandse tour: Bessembal in Mokum. Dan hoor je alleen maar Nederlandstalig muziek. Carnavalsmuziek hoort daar ook bij, maar dit jaar anders dan anders.

Op onnavolgbare wijze zal Jari Esbeukman de avond presenteren. Daarnaast zal hij een showblok zingen, alsof alle toppers zich in hem verenigd zijn. Hij is een mengelmoes van Paul de Leeuw, Gerard Joling en Ronnie Tober. De Damrakkertjes, bestaande uit Hein Meijer en Jorrit van Leusden, zullen samen een muzikaal blok vullen. Topper van de avond is niemand minder dan Jeffrey Tanis, een Amsterdamse zanger, die we rechtstreeks importeerden uit café Bolle Jan in de Jordaan. Mokum bij uitstek.

De avond wordt helemaal speciaal, als wij u vertellen dat ‘Kapitein Bingo’ langs komt. Tijdens de avond zal de Leeren Lampe een Amsterdamse huiskamer zijn. Bij zo’n feest mag natuurlijk het ouderwets spelletje bingo niet ontbreken. Denk niet dat we met knullige prijzen aankomen zetten, want er valt serieus wat te verdienen. Dit alles onder het genot van een Hollands stukje kaas, bitterballen, borrelnoten, een pikketanissie en vooral een hoop gezelligheid.

Aanvang 20:30 uur. Kaartverkoop aan de zaal of gratis met passe partout of ledenkaart van Stöppelkaters.

Reacties