In een volle zaal van De Leeren Lampe is vrijdagavond 10 november 2017 om precies 11 minuten over 11, Bernard Hudepohl gepresenteerd als Prins der Stöppelkaters 2017–2018.

Bernard Hudepohl (57) is geboren en getogen in Slagharen, tijdens carnaval Het Turfgat.  Hudepohl komt uit een carnavalesk gezin van elf kinderen. Zelf heeft hij vier kinderen: Tim (31), Lars (28), Sanne (26) en Roos (23), en allemaal actief binnen diverse carnavalsgroepen. In het dagelijks leven is Bernard werkzaam als opleidingscoördinator bij DOC kaas in Hoogeveen. Zijn hobby’s: paardrijden, fietsen, muziek(festivals), Ribs & Blues, Stöppelhaene en carnaval. “Ik houd inderdaad wel van een feestje!”

Carnaval 2010 werd heel bijzonder voor Bernard. In De Gouverneur in Raalte ontmoette hij Agnes Fuselier (Moeder van Aniek (28) en Luuk (26), Oogstkoningin tijdens Stöppelhaene 2012 en Stöppelpoes in hart en nieren). Die ontmoeting werd gepromoveerd naar een relatie. Inmiddels woont Bernard samen met Agnes in Raalte Noord nabij de Maatmansbrug.

Bernard Hudepohl vindt het een grote eer om een jaar boegbeeld te zijn van De Stöppelkaters maar wil vooral een prins zijn voor iedereen. “Ik ben een mensenmens en voor mij is iedereen gelijkwaardig, ook met carnaval”, aldus de nieuwbakken Door-, en doorluchtige Hoogheid. Prins Bernard I der Stöppelkaters regeert komend seizoen dan ook over Stöppelburcht onder het motto:

Al ben je arm of rijk, met carnaval zijn we allemaal gelijk!

Reacties