De armada van de Oud Prinsen meerde veilig af in de thuishaven bij Residentie Den Vergulden Kater. De Prinsengracht, zoals het Overijssels Kanaal tijdens carnavalstijd heet, lag er strak bij. Er was geen enkel rimpeltje op het water te zien. Dat is wel eens anders geweest. Het kan spoken op deze gracht. Vorig jaar nog, stak er een zware storm op. De op dat moment onbemande boten waren een prooi voor de wind. Ondanks verwoede reddingspogingen van de Technische Commissie ging menig Oud Prins kopje onder. Oud Prinsen en TC gingen heldhaftig strijdend ten onder.

Het weer speelt wel vaker parten. Jaren geleden was er zoveel ijs op het kanaal, dat het er naar uit zag dat de Stöppelkaters een ijsbreker zouden moeten inhuren om de gracht bevaarbaar te maken. Carnavalisten verzinnen zotte dingen, maar dat voorstel haalde het (gelukkig) niet. Dit nautische gebeuren werd eenmalig afgelast.

Tijdens de komende carnavalsperiode sieren de bootjes met karikaturen van vele hoogwaardigheidsbekleders uit deze vereniging opnieuw het water van de Prinsengracht. De verlichte armada, Den Vergulden Kater (De Leeren Lampe) en de nostalgische Daggertsbrug vormen een prachtig decor voor vele Stöppelkater activiteiten.

 

 

 Mijmering

Sommige Oud Prinsen dromen er het hele jaar van om weer op de voorplecht van hun eigen bateaux te staan. Als een ware Leonardo DiCaprio, samen met supermooie hofdame….?  Ja, ja… en daar stokt het verhaal. De gedachtespinsels van de senioren liepen sterk uiteen. Tijdens een recent ‘kombuis-beleg’ van het Convent van Oud Prinsen, werd er nog naarstig overlegd, maar kwam men helaas niet tot consensus. De fantasieën van de hoogheden namen een loopje met hen.

 

VLOOTSCHOUW

Het is een nautische traditie, die kost wat kost doorgang moet vinden. De stevige zuidwester werd ingeruild voor de steek. Mede dankzij de inspanningen van de TC (Technische Commissie) waren de Oud Prinsen klaar voor de vlootschouw 2018. Op de kade bij de Joetse nam Prins Bernard de 1e het defilé af. Carnaval kan beginnen.

TECHNISCHE COMMISSIE: TOPPERS !!

De  Oud Prinsen waarderen de inzet van de Technische Commissie, die ieder jaar opnieuw de boten ‘parade-klaar’ maken en voor ons te water laten. De draaiboeken werken ze van A tot en met Z af, weer en weder dienende. De afgelopen jaren hebben de binken nogal wat voor de kiezen gekregen. Vaak is het alle hens aan dek. De weergoden trakteerden de ploeg van geweld op storm, regen, wind, hagel en sneeuw. De zon was een uitzonderlijke verschijnsel.

Vorig jaar zijn de Oud Prinsen een ervaring rijker geworden. Nu zijn ze op zware zeeën voorbereid en werd de belading van de boten aangepast. Met name de vaten Jacoba berenburg zorgden voor meer diepgang. Zonder het drijfvermogen in gevaar te brengen, konden daar wel een paar kruiken vanaf, dit als dank voor de mannen van stavast, de TC-leden. Bikkels bedankt.

Reacties